De gezonde school

Gezonde voeding

Onze school heeft het vignet “gezonde voeding” aangevraagd. Dit betekent dat wij als school het voedingsbeleid tijdens schooltijden nadrukkelijker willen gaan naleven. Concreet betekent dit dat de leerlingen tijdens de 2 eetmomenten op school, de pauzehap en het lunchpakket tijdens het overblijven, gezonde voeding meenemen naar school. Pauzehap (groente, fruit of volkoren boterham), lunchpakket (volkoren brood, mager beleg besmeerd met halvarine en belegsoorten zoals o.a. hüttenkäse, 30+ (smeer)kaas, 100% notenpasta, light zuivelspread, plakjes groente en fruit, groentespreads of dun besmeerd met zoet beleg (halvajam). Koeken, snoep, suikerhoudende drankjes enz. zien we dus uiteraard liever niet meer terug in onze school!

Er wordt via een nieuwe methode in alle groepen aandacht besteed aan het belang van gezonde voeding, zodat leerlingen zelf ook bewust gaan worden van wat ze eten en drinken en wat de eventuele gezondere opties kunnen zijn.

Traktatiebeleid

In het verlengde hiervan, gaat ook het nieuwe traktatiebeleid in vanaf schooljaar 2020-2021. Tijdens verjaardagen wordt niet meer getrakteerd. Wel worden jarigen uiteraard in het zonnetje gezet op hun speciale dag. Ook het bijwonen van verjaardagen door ouders wordt afgeschaft, zodat leerkrachten binnen hun dagindeling zelf kunnen bepalen wanneer een geschikt moment is om de verjaardag te vieren met de groep.

MosaLira

mosalira

 

Onze LeerlingOnze leerling       Bieb op school